
Pileća salata, obrok koji će vas zasititi.
Sastojci:
– oko 600 g pilećeg belog mesa
– 2 veće pomorandže
– 1 veća šargarepa
– 1 veća zelena salata
– balzamiko sirće
– začini: so, biber, kurkuma, ruzmarin, muskatni oraščić
– 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Iseckati belo meso na kocke, dodati malo soli i umešati u mešavinu začina: beli luk,i biber, kurkuma, ruzmarin i rendani muškatni oraščić
Propržiti brzo na visokoj temperaturi, pa dodati vrlo malo vode i dinstati poklopljeno 15 minuta.
Pomorandže iseckati na komade, svežu šargarepu narendati na krupnije rende
Salatu iseći na rezance ili iskidati, dodati piletinu, šargarepu i pomorandže i začiniti balzamiko sirćetom i maslinovim uljem.
Po želji posuti semenkama bundeve.
Prijatno!