Ovsena kaša sa jabukama i orasima

Cooking 19. jul 202210:33
Shutterstock

Hranljiva, brza i veoma ukusna kaša.

Sastojci:

– 1 šolja ovsenih pahuljica

– 2 šolje mleka ili vode

– 1 jabuka

– 1 kašičica cimeta

– 2 kašike meda

– prtohvat soli

– šaka oraha, za posipanje

*( mera – šolja od 200 ml)

Priprema:

Ovsene pahuljice zajedno sa mekom kuvajte dok smesa ne provri, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i kuvajte još pet do 10 minuta.

Gotova je kad postane kremasta.

U gotovu kašu dodajte cimet i med, pa promešajte. Dodajte i pola rendane jabuke, a drugu polovinu stavite preko kaše.

Na kraju pospite orasima, pa dodajte po želji još malo cimeta i meda.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar