Keksići sa ovsenim pahuljicama, cimetom i belom čokoladom.
Sastojci:
– 120 g omekšalog maslaca
– 120 g šećera
– 1 jaje
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 90 g brašna
– 1 kašičica gustina
– 1/2 kašičice soli
– 1 kašičica cimeta
– 100 g seckane biele čokolade
– 140 g ovsenih pahuljica
Priprema:
U posudi izmiksajte omekšali maslac sa šećerom, dodajte jaje i ekstrakt vanile i miksajte dok se sve dobro ne poveže.
Dodajte brašno, gustin, so i cimet i umešajte u smesu. Na kraju umešajte seckanu belu čokoladu i ovsene pahuljice.
Pre pečenja smesu stavite u frižider na bar dva sata.
Rernu zagrejte na 190 stepeni.
Kašikom vadite smesu, stavljajte na pleh prekriven papirom za pečenje i pecite 10 do 12 minuta. Ostavite da se ohlade.
Keksići se mogu čuvati u zatvorenoj kutiji za keks do pet dana.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!