Predlog za glavno jelo ili prilog. U svakom slučaju nećete pogrešiti.
Sastojci:
– 2 velike crvene paprike
Nadev:
– 1/2 velike paprike
– 140 g šampinjona
– 3 manja paradajza
– 1 ljubičasti luk
– 2 čena belog luka
– vezica peršina
– 2 kašike maslinovog ulja
– so, biber
– kašičica bosiljka
– 2 dl povrtne supe
– 60 – 80 g ovsenih pahuljica
I još…
– 60 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Paprike prerežite uzdužno na pola, očistite sredinu i sve mekane delove, ali ne i peteljku, jer će ona kod pečenja održati oblik paprike.
Za nadev paprike naseckajte na kockice, šampinjone na listiće, paradajzu zarežite kožu u obliku krstića i uronite u kipuću vodu minut, zatim izvadite i stavite u hladnu vodu, pa oljuštite.
Prepolovite paradajz, uklonite semenke i narežite na kockice. Naseckajte ljubičast,i beli luk, a zatim i peršin.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte ljubičasti i beli luk, pa kratko propržite.
Zatim dodajte šampinjone, seckanu papriku i paradajz, sve prodinstajte i zalijte povrtnom supom. Nadevu dodajte ovsene pahuljice, naseckani peršun, so, biber i suvi bosiljak.
Polovine paprika napunite pripremljenim nadevom, pa ih stavite u posudu za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta. Zatim narendajte sir i zapecite još 10 minuta.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare