Paprike punjene šampinjonima

Cooking 07. okt 202113:00 > 13:26 1 komentar
Shutterstock

Predlog za glavno jelo ili prilog. U svakom slučaju nećete pogrešiti.

Sastojci:

– 2 velike crvene paprike

Nadev:

– 1/2 velike paprike

– 140 g šampinjona

– 3 manja paradajza

– 1 ljubičasti luk

– 2 čena belog luka

– vezica peršina

– 2 kašike maslinovog ulja

– so, biber

– kašičica bosiljka

– 2 dl povrtne supe

– 60 – 80 g ovsenih pahuljica

I još…

– 60 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Paprike prerežite uzdužno na pola, očistite sredinu i sve mekane delove, ali ne i peteljku, jer će ona kod pečenja održati oblik paprike.

Za nadev paprike naseckajte na kockice, šampinjone na listiće, paradajzu zarežite kožu u obliku krstića i uronite u kipuću vodu minut, zatim izvadite i stavite u hladnu vodu, pa oljuštite.

Prepolovite paradajz, uklonite semenke i narežite na kockice. Naseckajte ljubičast,i beli luk, a zatim i peršin.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte ljubičasti i beli luk, pa kratko propržite.

Zatim dodajte šampinjone, seckanu papriku i paradajz, sve prodinstajte i zalijte povrtnom supom. Nadevu dodajte ovsene pahuljice, naseckani peršun, so, biber i suvi bosiljak.

Polovine paprika napunite pripremljenim nadevom, pa ih stavite u posudu za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta. Zatim narendajte sir i zapecite još 10 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare