
Brza i ukusna pasta sa povrćem.
Sastojci:
– 2 manje tikvice
– 2 šargarepe
– 1 crni luk
– 3 čena belog luka
– 1 kriška celerovog korena
– 1 konzerva pelata
– so, biber, bosiljak
– 1 pakovanje testenine po želji
Priprema:
Oprati tikvice, odrezati krajeve, pa udužno narezati ili narendati.
U posudu staviti malo ulja naseckati luk sitno, pa dinstati, a zatim dodati beli luk, pelat i narendani celer. Sve zajedno malo dinstati, dodati so, biber i bosiljak.
Kad bude gotovo propasirati sa štapnim mikserom i ostaviti sa strane.
U veću posudu staviti vodu i so, pa skuvati testeninu.
Pre nego što bude gotova dodati rezance od tikvica i šargarepe i kratko prokuvati sa testeninom.
Kad testenina bude kuvana procediti i dodati sos od paradajza i sve dobro izmešati. Poslužiti toplo.
Prijatno!