Fantastična pašteta koja se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 3 patlidžana srednje veličine
– 1/2 šoljice brašna
– malo ulja za prženje
– 1 manji crni luk
– 2 čena belog luka
– 1 šoljica oraha
– 2 tvrdo kuvana jaja
– so, biber
Priprema:
Patlidžan oljuštite, posolite da malo odstoji, a onda ocedite. Malo ga pospite brašnom i propržite na ulju.
Stavite dva jaja da se kuvaju.
Crni luk sitno isecite, pa podinstajte na malo ulja i vode, dodajte izgnječeni beli luk i još malo prodinstajte.
U blender sipajte malo vode.
Proprženi patlidžan stavite na paprinati ubrus da upije višak masnoće,malo viljuškom izgnječite, pa stavite u blender.
Jaja oljuštite, izmrvite viljuškom, pa ii njih stavite u blender.
Zatim dodajte podinstan crni i beli luk, a ulje odstranite.
Seckane orahe takođe stavite u blender, dodajte so,biber i ostale začine po želji i miksajte dok ne dobijete lepu glatku paštetu.
Poslužiti uz prepečen hleb.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!