Patlidžan sa paradajzom iz rerne

Cooking 23. jan 202108:452 komentara
Shutterstock

Zapečeno povrće posuto tvrdim sirom kao predlog za doručak.

Sastojci:

– 1 plavi patlidžan

– 3 paradajza

– 2 čena belog luka

– maslinovo ulje

– so, biber, origano

– tvrdi sir za posipanje

Priprema:

Paradajz operite i isecite na kolutove.

Stavite paradajz u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem u koje ste dodali sitno iseckani beli luk, so i biber.

Paradajz pecite na 160 stepeni oko 45 minuta.

Za to vreme isecite patlidžan. takođe na kolutove, i posolite sa obe strane. Ostavite tako da stoji.

Kada se paradajz ispeče, patljidžan isperite vodom od viška soli, osušite papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem.

Ispod svakog koluta paradajza, stavite jedan kolut patlidžana, pa nastavite da pečete još 30 minuta na 180 stepeni, a pri kraju pojačajte temperaturu.

Pred kraj pečenja, pospite sve sa malo origana.

Pečeno povrće poslužite na tostiranom hlebu i pospite rendanim tvrdim sirom.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar