
Zapečeno povrće posuto tvrdim sirom kao predlog za doručak.
Sastojci:
– 1 plavi patlidžan
– 3 paradajza
– 2 čena belog luka
– maslinovo ulje
– so, biber, origano
– tvrdi sir za posipanje
Priprema:
Paradajz operite i isecite na kolutove.
Stavite paradajz u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem u koje ste dodali sitno iseckani beli luk, so i biber.
Paradajz pecite na 160 stepeni oko 45 minuta.
Za to vreme isecite patlidžan. takođe na kolutove, i posolite sa obe strane. Ostavite tako da stoji.
Kada se paradajz ispeče, patljidžan isperite vodom od viška soli, osušite papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem.
Ispod svakog koluta paradajza, stavite jedan kolut patlidžana, pa nastavite da pečete još 30 minuta na 180 stepeni, a pri kraju pojačajte temperaturu.
Pred kraj pečenja, pospite sve sa malo origana.
Pečeno povrće poslužite na tostiranom hlebu i pospite rendanim tvrdim sirom.
Prijatno!