Pečeni krompir sa slaninom i sirom

Cooking 05. okt 202113:15 0 komentara
Shutterstock

Veoma ukusan ručak od krompira, slanine i sira.

Sastojci:

– oko 1,5 kg krompira srednje veličine

– 80 g suve slanine

– 1 kašika suvog biljnog začina

– 2-3 kašike ulja

– tvrdi sir po izboru

– so, po želji

Priprema:

Krompir u ljusci dobro operite i po dužini presecite na pola.

Površinu krompira pospite suvim biljnim začinom, malo posolite, po potrebi i nakapajte malo ulja.

Stavite ga na blago nauljen pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.

Pred kraj pečenja po površini krompira stavite seckanu slaninu i tvrdi sir, po želji, pa zapecite da se sir istopi.

Poslužiti uz salatu po izboru.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!