
Mekano pecivo, odličan predlog za doručak.
Sastojci:
– 600 g brašna
– 250 ml mleka
– 80 ml ulja
– 160 g jogurta
– 1 kesica kvasca
– 1 kašika šećera
Za punjenje:
– 200 g feta sira
– 100 g mocarele
– 2 kašike kisele pavlake
– malo peršuna, po želji
Za premaz:
– 1 žumance
– malo mleka
Priprema:
Brašnu dodati kvasac i so, pa dobro izmešati. Dodati tečne sastojke, mleko (da bude mlako) i dobro umesiti. Ostaviti na toplom da miruje 30 minuta.
Sir izdrobiti, pa mu dodati pavlaku, peršun po ukusu i mocarelu isečenu na manje kocke. Dobro izmešati i začiniti solju i biberom.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.
Testo na malo brašna izručiti i podeliti na osam do 10 delova. Svaki deo razviti, filovati, pa zaviti po dužini.
Zavijati u obliku puža i malo ivice pritisnuti. Stavljati ih na pleh i ostaviti da stoje oko 20 minuta.
Uključiti rernu da se zagreje na 190 stepeni.
Svako pecivo premazati mešavinom žumanceta i mleka, posuti susamom i peći dok ne porumeni, oko 20 do 25 minuta.
Priijatno!