Pilav sa pilećim mesom

Cooking 28. nov 202214:371 komentar
Izvor: Shutterstock

Jedan od načina za pripremu dobro poznatog jela od pirinča.

Sastojci:

– 1 komad pilećeg mesa (belo meso ili bataci)

– 3 šolje pirinča

– 1 šargarepa

– 1 glavica crnog luka

– pola struka praziluka

– 1 kolut celera

– pola paškanata

– malo seckanog peršuna

– ulje, suvi biljni začin

–  so, biber

Priprema:

U otprilike jedan litar vode staviti meso i obariti ga.

Za to vreme iseckati crni luk, šargarepu, celer i paškanat i praziluk.

U šerpu sipati ulje, onoliko koliko je dovoljno da se prelije dno šerpe.

Propržiti crni luk i šargarepu, pred kraj dodati praziluk, jos malo propržiti, pa dodati opran pirinač i zaliti vodom u kojoj se kuvala piletina.

Dodati i celer i paškanat, i iscepkano meso na sitnije ili krupnije, kako volite.

Posolite, dodajte suvi biljni začin po ukusu, pobiberite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok se pirinač ne skuva.

Povremeno promešajte, pirinač se brzo skuva, pa pazite da se ne uhvati za dno šerpe.

Po potrebi dodajte malo vode, treba da ima tečnosti, nikako da bude suvo pre stavljanja u rernu. Na kraju stavite i malo seckanog peršuna.

Uključite rernu da se zagreje, pa kada se pirinač skuva stavite da se malo zapeče, ne previše.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar