
Fantastični ražnjići sa sosom od kikirikija.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 700 g pilećeg filea
– 2 kašičice rendanog đumbira
– 1/2 kašičice soli
– 1 kašičica smeđeg šećera
– 2 kašičice soja sosa
– 2 kašike kokosovog mleka
– 1 kašičice karija
– 1 kašika ulja
– ulje za pečenje
Sos od kikirikija:
– 2 kašike maslaca od kikirikija
– 50 ml vode
– 2 kašike soja sosa
– 1/2 kašičice mlevenih čili papričica
– 1/2 kašičice kurkume
– 1 kašika soka limete
– 1 kašika šećera
Priprema:
Piletinu iseći na tanke trake dužine oko pet centimetara.
Rendani đumbir, so, šećer, soja sos, kokosovo mleko, kari i ulje dobro promešajte i prelijte preko piletine.
Tako pripremljenu piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a možete i 24 sata.
Mariniranu piletinu nabodite na drvene štapiće i pecite na zagrejanom ulju do zlatnožute boje.
U međuvremenu pripremite sos od kikirikija tako što ćete pomešati maslac od kikirikija, vodu, soja sos, čili, kurkumu, sok limete i šećer.
Pileće ražnjiće poslužite uz pripremljen sos.
Prijatno!