Pileći ražnjići i kikiriki sos

Cooking 13. dec 202113:15
Shutterstock

Fantastični ražnjići sa sosom od kikirikija.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 700 g pilećeg filea

– 2 kašičice rendanog đumbira

– 1/2 kašičice soli

– 1 kašičica smeđeg šećera

– 2 kašičice soja sosa

– 2 kašike kokosovog mleka

– 1 kašičice karija

– 1 kašika ulja

– ulje za pečenje

Sos od kikirikija:

– 2 kašike maslaca od kikirikija

– 50 ml vode

– 2 kašike soja sosa

– 1/2 kašičice mlevenih čili papričica

– 1/2 kašičice kurkume

– 1 kašika soka limete

– 1 kašika šećera

Priprema:

Piletinu iseći na tanke trake dužine oko pet centimetara.

Rendani đumbir, so, šećer, soja sos, kokosovo mleko, kari i ulje dobro promešajte i prelijte preko piletine.

Tako pripremljenu piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a možete i 24 sata.

Mariniranu piletinu nabodite na drvene štapiće i pecite na zagrejanom ulju do zlatnožute boje.

U međuvremenu pripremite sos od kikirikija tako što ćete pomešati maslac od kikirikija, vodu, soja sos, čili, kurkumu, sok limete i šećer.

Pileće ražnjiće poslužite uz pripremljen sos.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar