
Interesantno jelo sa piletinom, pečurkama i suvim šljivama.
Sastojci:
– 1/2 kg pilećeg belog mesa
– 300 g šampinjona
– 100 g slanine
– 150 g suvih šljiva
– 100 g korena celera
– 1 dl belog vina
– 2 glavice crnog luka
– 3 čena belog luka
– so, biber
– kari, soja sos
– suvi biljni začin
Priprema:
Pileće belo meso iseći na trake pomešati sa soja sosom i karijem.
Meso bi trebalo da odstoji u sosu bar sat vremena u frižideru.
Crni luk iseći, pa dinstati na maslinovom ulju.
Dodati slaninu isečenu na kockice, pa dinstati jos malo.
Zatim dodati belo meso, dinstati, pa dodati šampinjone isečene na na listiće i seckani celer, suve šljive i belo vino. Dinstati dok tečnost ne ispari.
Pred kraj dodati izgnječen beli luk, biber i suvi biljni začin, po ukusu.
Prijatno!