Piletina sa šparglama i brokolijem

Cooking 18. avg 202212:49 1 komentar
Shutterstock

Piletina i zeleno povrće, uvek dobra kombinacija.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 2 pileća filea

– 1 kašika meda

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– so, biber

– 1/2 limuna

– 3 kašike maslinovog ulja

– 1 čen belog luka

– 10 zelenih špargli

– 250 g cvetova brokolija

– čili, po ukusu

– 1 kašika preprženog susama

Priprema:

Piletinu isecite na kockice i stavite u posudu.

Dodajte med, suvi biljni začin, posolite, pobiberite, nakapajte sok od limuna i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja. Promiješajte i ostavite u marinadi do 20 minuta.

Povrće isecite i stavite u posoljenu kipuću vodu i kratko kuvajte da ostane hrskavo, a zatim ocedite.

Ohladite ga pod mlazom hladne vode da sačuvate zelenu boju.

U većem tiganju dobro zagrejte dve kašike maslinovog ulja i stavite piletinu. Prepecite je do zlatne boje, povremeno mešajući.

Na kraju dodajte izgnječeni beli luk, zeleno povrće i sve zajedno nastavite da dinstate.

Pospite čilijem i susamom, i poslužite toplo.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare