Piletina i zeleno povrće, uvek dobra kombinacija.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 2 pileća filea
– 1 kašika meda
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– so, biber
– 1/2 limuna
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1 čen belog luka
– 10 zelenih špargli
– 250 g cvetova brokolija
– čili, po ukusu
– 1 kašika preprženog susama
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i stavite u posudu.
Dodajte med, suvi biljni začin, posolite, pobiberite, nakapajte sok od limuna i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja. Promiješajte i ostavite u marinadi do 20 minuta.
Povrće isecite i stavite u posoljenu kipuću vodu i kratko kuvajte da ostane hrskavo, a zatim ocedite.
Ohladite ga pod mlazom hladne vode da sačuvate zelenu boju.
U većem tiganju dobro zagrejte dve kašike maslinovog ulja i stavite piletinu. Prepecite je do zlatne boje, povremeno mešajući.
Na kraju dodajte izgnječeni beli luk, zeleno povrće i sve zajedno nastavite da dinstate.
Pospite čilijem i susamom, i poslužite toplo.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare