Piroške sa šunkom

Cooking 21. okt 202107:57 > 23:30 0 komentara
Shutterstock

Stare, dobre piroške. Najukusnije su kada su tople.

Sastojci:

– 350 g brašna

– 150 g kuvanog krompira

– 20 g kvasca

– 1 kašičica soli

– 50 g maslaca

– 2 žumanca

– oko 1,5 dl mleka

Nadev:

– 150 g praške šunke

– 1,5 dl kisele pavlake

– seckani peršun

– biber

Priprema:

Zamesiti testo od brašna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, žumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko.

Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: šunku iseckati na sitne kockice, začiniti biberom, dodati seckano peršunovo lišce i pavlaku, pa sve dobro izmešati.

Razviti testo debljine pola centimetra, izrezati pravougaonike. Na sredinu svakog pravougaonika, po dužini staviti nadev, oblikovati pirošku i odložiti na tanjir, tako učiniti i sa ostalim testom.

Kada sve piroške budu napravljene, spustati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko pržiti dok lepo ne porumene sa svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja.

Poslužiti ih dok su još tople uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!