
Ljubav na prvi zalogaj.
Sastojci:
– 1 pakovanje kora za pitu
– 2 veća praziluka
– 500 g šampinjona
– malo ulja
– 1 čaša kisele vode
– 1/2 čaše ulja
– malo soli
– 400 g krompira
Priprema:
Pripremite fil tako što ćete na malo ulja prodinstati praziluk i šampinjone dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite.
Kore za pitu postavite na sto, svaku premažite mešavinom kisele vode i ulja i malo soli, pa uz ivicu ređajte fil od šampinjona i praziluka.
Urolajte i ređajte u nauljenu tepsiju. Ostatkom mešavine kisele vode i ulja premažite urolane kore.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Kada je pita upila preliv od kisele vode i ulja, stavite u zagrejanu rernu i pecite 30 do 40 minuta.
Gotovu pitu odmah poklopite drugom tepsijom i pustite da se tako ohladi da bi bila meka.
Po želji, u fil se može dodati i rendani krompir, tada možete smanjiti količinu šampinjona.
Prijatno!