
Pita sa dve vrste sira i spanaćem, odličnog ukusa i kada se ohladi.
Sastojci:
– 600 g brašna
– 250 ml toplog mleka
– 2 jaja
– 50 ml ulja
– 1 sveži kvasac
– 1/2 kašičica soli
– 1/2 kašičica šećera
Fil:
– 300 g obarenog spanaća
– 200 g izmrvljenog sira
– 2 jaja
– 150 g kačkavalja
– 1 jaje i ulje za premazivanje
– susam za posipanje
Priprema:
Umesiti testo od nadošlog kvasca i ostalih namirnica. Ostaviti ga na toplom da nadođe.
Nadošlo testo podeliti na dva dela i razviti ih tako da dobijete koru. Jedan deo treba da bude malo veći od drugog. Veću koru prebaciti u posudu za pečenje.
Za fil pomešati izmrvljeni sir, obaren i naseckan spanac i jaja.
Koru malo poprskati uljem i staviti pripremljen fil, a preko narendati kačkavalj.
Od drugog dela testa napraviti manju koru koju treba zaseći na par mesta i prepacititi u posudu za pečenje, preko fila.
Ostaviti pitu da nadođe.
Nadošlu pitu premazati umućenim jajetom i posuti susamom, po želji.
Pitu peći na 200 stepeni 15 minuta i još 25 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!