Potaž od paradajza

Cooking 31. jan 202315:33 0 komentara
Shutterstock

Potaž koji će vam prijati tokom hladnih zimskih dana.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 600 gr paradajza

– 1 crvena paprika

– 1 krompir

– 1/2 štapića celera

– 1/2 šargarepe

– 1/2 glavice luka

– 40 g maslaca

– 1 sveža ljuta papričica

– 1 kašičica belog brašna

– 7 dl povrtne supe (kocka)

– 1 baget hleb

– 50 g rukole

– 3 kašičice kisele pavlake

– 100 gr masnog kiselog mleka

– so, biber, po ukusu

Priprema:

Operite povrće, iseckajte ga na komade i prodinstajte na maslacu. Dodajte iseckanu svežu ljutu papričicu, posolite, pospite brašnom, promešajte i postepeno dolivajte toplu supu.

Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta.

Ostavite da se prohladi, pa sve ispasirajte. Ponovo sipajte krem u šerpu, posolite i nastavite sa kuvanjem na umerenoj temperatiri još 10 minuta. Ostavite da se prohladi.

Isecite baget hleb na tanke kriške i prepecite ih na tiganju bez začina.

Operite i na krupno isecite rukolu. Umutite pavlaku i pomešajte je sa kiselim mlekom.

Sipajte potaž u tanjire, a odozgo stavite jedni do dve kašike pomešane pavlake sa kiselim mlekom i malo rukole.

Poslužite sa krutonima od bageta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!