Potaž od praziluka i karfiola

Cooking 02. apr 202214:43 3 komentara
Shutterstock

Veoma ukusan potaž koji se lako i brzo priprema.

Sastojci:

– 1 srednji praziluk

– 1 veća glavica karfiola

– malo maslinovog ulja

– so, biber

Priprema:

Praziluk iseći na sitno.

U šerpu staviti malo ulja, dodati praziluk i so i dinstati nekoliko minuta na umerenoj temperaturi dok potpuno ne omekša.

Za to vreme karfiol dobro oprati pod vodom. Ako vam je šerpa manja, razdvojte cvetova karfiola da bi vam ceo stao u šerpu. Ako je šerpa veća, možete staviti ceo karfiol.

Kada je praziluk skroz splasnuo na dno šerpe, dodati karfiol, pobiberiti i naliti vodom.

Poklopiti šerpu, pustiti da proključa, a zatim smanjiti temperaturu i kuvati sve dok karfiol ne bude skroz mekan.

Izmutiti štapnim mikserom dok ne dobijete željenu teksturu.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare