
Povrće sa pršutom u bešamel sosu, ručak zapečen u rerni.
Sastojci:
– mešavina karfiola, brokolija i šargarepe
– 50 g maslaca
– 50 g brašna
– 1/2 l mleka
– so, biber
– seckana pršuta
– kačkavalj
– (gustin, muskatni oraščić)
Priprema:
Povrće kratko blanširati, pa staviti u vatrostalnu posudu.
Pripremiti bešamel: potrebna je jednaka količina maslaca i brašna, oko 50 grama. Kad se maslac otopi dodati brašno i zatim preliti sa pola litra mleka.
(Možete, ukoliko želite da dodate gustin da se pre zgusne i rendani muskatni oraščić.)
Mešati sos neprestano do željene gustine.
Naseckati pršutu i rasporediti po povrću, a zatim preliti bešamel sosom
Posoliti i pobiberiti, po želji.
Na kraju narendajte sir ili ga samo iskidajte na komade.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!