Praziluk, osim što je zdrav, daje ovim projicama poseban ukus.
Sastojci:
– 150 g praziluka
– 50 g integralnog brašna
– 200 g kukuruznog brašna
– 100 g kukuruznog griza
– 1/2 praška za pecivo
– so
I još…
– ulje
– mineralna voda
Priprema:
Pripremiti kukuruzno brašno, kukuruzni griz, integralno brašno i prašak za pecivo.
Praziluk iseckati na kolutove, pa prodinstati kratko na malo masnoće.
U posudi izmešati suve sastojke. U brašnu napraviti udubljenje i u njega sipati malo prohlađeni luk. zatim dodati so.
Naizmenično sipati ulje i vodu u jednakoj razmeri i mešati dok ne dobijete žitku smesu.
Smesom puniti kalupe za mafine obložene papirnim korpicama.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni,
Pečene projice ostaviti da se malo ohlade, a zatim servirati.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare