Prokelj iz tiganja

Cooking 16. mar 202312:40
Shutterstock

Povrće sa pančetom i parmezanom koje se brzo priprema.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 500 g prokelja

– 25 g pančete

– 1 čen belog luka

– 1 kašičica meda

– 1 kašičica aceta balsamica

– 1/3 kašičice bibera

– 3-4 kašike rendanog parmezana

– 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Prokelj operite, skine spoljne listove i presecite na pola. Kuvajte par minuta u ključaloj slanoj vodi.

U širem tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte pančetu isečenu na kockice i propržite.

Zatim dodajte oceđen prokelj, iseckani beli luk, med, aceto balsamico i biber.

Dinstajte uz stalno mešanje par minuta. Po potrebi posolite.

Na kraju dodajte rendani parmezan, promešajte i odmah poslužite.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar