
Povrće sa pančetom i parmezanom koje se brzo priprema.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 500 g prokelja
– 25 g pančete
– 1 čen belog luka
– 1 kašičica meda
– 1 kašičica aceta balsamica
– 1/3 kašičice bibera
– 3-4 kašike rendanog parmezana
– 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Prokelj operite, skine spoljne listove i presecite na pola. Kuvajte par minuta u ključaloj slanoj vodi.
U širem tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte pančetu isečenu na kockice i propržite.
Zatim dodajte oceđen prokelj, iseckani beli luk, med, aceto balsamico i biber.
Dinstajte uz stalno mešanje par minuta. Po potrebi posolite.
Na kraju dodajte rendani parmezan, promešajte i odmah poslužite.
Prijatno!