Hrskavi prutići od tikvica kao prilog ili glavno jelo.
Sastojci:
– 3 velike tikvice
– 150 grama prezle
– 100 g rendanog parmezana
– 2 jaja
– maslinovo ulje
– so, biber
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na tanje prutiće.
U jednoj posudi pomešajte prezle i parmezan, a u drugoj jaja. Svaki prutić umočite u jaja i zatim uvaljajte u mešavinuprezle i parmezana i sira.
Prutiće slažite na lagano namašćenu posudu za pečenje jedan do drugog.
Posolite, pobiberite i pošpricajte maslinovim uljem, a zatim stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
Pecite dok prutići sa jedne strane ne postanu zlatnožuti, oko 20 minuta, a zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare