Punjene tikvice iz rerne

Cooking 09. jun 202214:001 komentar
Shutterstock

Ručak sa povrćem i mesom koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 2 tikvice

– 1 paprika

– 250 g mlevenog mesa

– 1 crni luk

– 2 čen belog luka

– 100 ml pasiranog paradajza

– 2 kasike ulje

– so, biber, origano

– 50 g sira za posipanje

Priprema:

Pripremiti sve sastojke, a pleh premazati sa malo ulja.

Tikvice preseći na pola i napraviti im udubljenje i to iseći na sitno.

Zagrejati ulje, pa propržiti oba Luka, dodati mleveno meso i kratko pržiti. Zatim dodati papriku, sitno isečenu sredinu od tikvica i pržiti par minuta.

Dodati pasirani paradajz, zaciniti solju, biberom i origanom. Tako dinstati par minuta.

Puniti tom smesom tikvice, preko raspodeliti sir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar