
Ručak sa povrćem i mesom koji se brzo priprema.
Sastojci:
– 2 tikvice
– 1 paprika
– 250 g mlevenog mesa
– 1 crni luk
– 2 čen belog luka
– 100 ml pasiranog paradajza
– 2 kasike ulje
– so, biber, origano
– 50 g sira za posipanje
Priprema:
Pripremiti sve sastojke, a pleh premazati sa malo ulja.
Tikvice preseći na pola i napraviti im udubljenje i to iseći na sitno.
Zagrejati ulje, pa propržiti oba Luka, dodati mleveno meso i kratko pržiti. Zatim dodati papriku, sitno isečenu sredinu od tikvica i pržiti par minuta.
Dodati pasirani paradajz, zaciniti solju, biberom i origanom. Tako dinstati par minuta.
Puniti tom smesom tikvice, preko raspodeliti sir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!