Punjeni čokoladni keksići

Cooking 13. nov 202119:14 > 19:23 0 komentara
Shutterstock

Čokoladni keksići punjeni kikiriki puterom.

Sastojci:

– 80 g maslaca

– 70 g smeđeg šećera

– 30 g belog šećera

– 1 veliko jaje

– 1/2 kašičica ekstrakta vanile

– 120 g glatkog brašna

– 30 g kakaa u prahu

– 1 prstohvat soli

– 1/2 kašičica sode bikarbone

– 20 g čokoladnih kapljica

Punjenje:

– 150 g puter od kikirikija

– 20 g šećera u prahu

Priprema:

Puter od kikirikija pomešati sa šećerom u prahu. Podeliti na 15 komadića težine. Staviti na tacnu obloženu prozirnom folijom i staviti u zamrzivač.

Kad se komadići stegnu, oblikovati ih u pravilne kuglice i vratiti u zamrzivač.

U velikoj posudi pomešati maslac, smeđi i beli šećer i izmiksati u pahuljastu smesu. Dodati jaje i ekstrakt vanile. Miksati dok se smesa ne zgusne.

Brašno, kakao u prahu, so i sodu bikarbonu pomešati, pa dodati smesu sa maslacem. Na kraju dodati čokoladne kapljice.

Testo staviti u frižider na pola sata.

Od testa napraviti 15 kuglica. Svaku pritisnite dlanom, u sredinu staviti zamrznutu kuglicu od kikiriki putera, pa oblikovati kuglicu koju opet malo pritisnite dlanom.

Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta na 180 stepeni. Kolačići na dodir moraju da budu mekani. Hlađenjem će se stegnuti.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!