Punjeni krompir iz rerne

Cooking 07. feb 202315:223 komentara
Shutterstock

Krompir iz rerne u kom ćete uživati.

Sastojci:

– 2 velika krompira

– malo soli

– maslinovo ulje

Punjenje:

– 120 g kisele pavlake

– 1 kašika naseckanog vlašca

– so, biber

– malo belog luka u granulama

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Krompir dobro oprati, osušiti, ali ga n treba ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti.

Krompire zatim probosti nožem i na par mesta kako bi para mogla da izađe iz krompira tokom pečenja.

Peći krompir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomerno ispekli sa obe strane.

Zatim napraviti punjenje tako što ćete u posudici izmešati sve sastojke u jednoličnu kremu.

Pečeni krompir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krompir otvori. U tu šupljinu staviti punjenje od kisele pavlake.

Zatim krompire posuti naseckanim vlašcem, peršunom ili kačkavaljem.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar