
Krompir iz rerne u kom ćete uživati.
Sastojci:
– 2 velika krompira
– malo soli
– maslinovo ulje
Punjenje:
– 120 g kisele pavlake
– 1 kašika naseckanog vlašca
– so, biber
– malo belog luka u granulama
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Krompir dobro oprati, osušiti, ali ga n treba ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti.
Krompire zatim probosti nožem i na par mesta kako bi para mogla da izađe iz krompira tokom pečenja.
Peći krompir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomerno ispekli sa obe strane.
Zatim napraviti punjenje tako što ćete u posudici izmešati sve sastojke u jednoličnu kremu.
Pečeni krompir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krompir otvori. U tu šupljinu staviti punjenje od kisele pavlake.
Zatim krompire posuti naseckanim vlašcem, peršunom ili kačkavaljem.
Prijatno!