Punjeni patlidžan iz rerne

Cooking 19. feb 202215:293 komentara
Izvor: Shutterstock

Odličan predlog za vikend ručak.

Sastojci:

– 3 manja patlidžana

– 500 g mlevenog mesa

– 1 glavica crnog luka

– 5 kašika skuvanog pirinča

– 100 g pavlake

– 1 jaje

– biber, so

– peršun

Priprema:

Patlidžane preseći na pola i posoliti, pa ga pecite u rerni dok ne omekša.

Izdubiti ih i njihovu pulpu ostaviti sa strane.

Crni luk iseckati i malo dinstati, dodati mleveno meso i pulpu od patlidžana. Pri kraju dodati začine, skuvani pirinač i peršun.

Sve dobro promešati, pa napuniti patlidžane. Umutiti pavlaku sa jajetom i solju, pa preliti preko napunjenih patlidžana.

Staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne porumeni.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar