Rižoto sa pršutom i bademima

Cooking 24. nov 202113:061 komentar
Shutterstock

Italijanski rižoto sa pršutom bademima i parmezanom.

Sastojci:

– 250 g pirinča

– 3 kašike maslinovog ulja

– 100 g pršuta

– 2 čena belog luka

– 80 g crnog luka

– 200 ml belog vina

– 1 l kipuće vode

– 2 kašičice suvog biljnog začina

Za posipanje:

– 60 g badema

– 20 g rendanog parmezana

– 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Na ulju kratko propržite seckani luk. Dodajte pršutu isečenu na rezance, a zatim pirinač.

Pržite oko tri minuta, zalijte vinom i kuvajte uz stalno mešanje dok vino napola ne ispari (oko dva minuta).

Dodajte izgnječeni beli luk, suvi biljni začin i nastavite da kuvate zalivajući vrućom vodom oko 15 minuta.

Bademe stavite u kipuću vodu i poklopite. Ostavite da stoje oko pet minuta, ocedite, a zatim oljuštite, osušite ubrusom i prepecite na suvom tiganju.

Grubo ih naseckajte i pomešajte sa parmezanom i peršunom, pa time pospite rižoto.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar