
Pirinač sa povrćem i šampinjonima koji ćete često praviti.
Sastojci:
– 300 g pirinča
– 2 glavice crnog luka
– 2 crvene paprike
– 2 čena belog luka
– 2 paradajza
– 250 g šampinjona
– 100 g maslina
– peršun
– so, biber
– ulje za prženje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati šampinjone, koje ste isekli na četvrtine, paprike, koje ste isekli na kockice i beli luk, koji ste sitno iseckali i sve dinstati na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući.
Kada povrće omekša umešati očišćen i opran pirinač, dodati šolju tople vode i ostaviti da se dalje kuva.
Jelo, posle petnaestak minuta posoliti, pobiberiti dodati masline, sve preručiti u vatrostalnu posudu i naliti sa još jednom šoljom vode.
Odozgo poređati paradajz isečen na kolutove i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok sva tečnost ne ispari.
Jelo posuti sitno seckanim peršunom i poslužiti toplo.
Prijatno!