Poslastica sa makom i orasima.
Sastojci:
Testo:
– 2,5 dl tople vode
– 1 kašika suvog kvasca
– 2 kašike šećera
– 2,5 dl ulja
– 600 g oštrog brašna
Nadev:
– 250 g mlevenog maka
– 100 g šećera
– 250 g mlevenih oraha
– 100 g šećera
-250 g džema, po izboru
Priprema:
U toplu vodu stavite kvasac i šečer i pustite da naraste.
Pomešajte ostale sastojke sa kvascem i zamesite testo.
Podelite ga na tri dela.
Razvaljajte prvi dio, premažite pekmezom, pospite orasima i šećerom i zarolajte, te štrucu stavite sa strane.
Razvaljajte drugi deo testa, premažite pekmezom, pospite polovinom maka i pospite šećerom, pa na početak stavite prvu štrucu i sve zajedno zarolajte.
Treći deo testa razvaljajte, premažite pekmezom, pospite preostalim makom i šećerom, na početak stavite zarolanu štrucu i ponovo sve zajedno zarolajte.
Ostavite da narasta sat vremena.
Pecite na 170 stepeni oko sat vremena, odnosno dok ne dobije lepu boju.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare