
Šnicle u finom paradajz sosu bogatom začinima.
Sastojci:
– 4 veće teleće ili goveđe šnicle
– 1 crni luk
– 5 čena belog luka
– 450 g pelata
– 250 ml vino
– malo šećera
– 3 kašike peršuna
– 1 kašika majorana
– 2 kašike origana
– 2 kašičice mlevene paprike
– 1 goveđa kocka za supu
– so, biber
– nekoliko kašika ulja
Priprema:
Šnicle prekriti plastičnom folijom, pa ih malo istući batom za meso.
Zatim posoliti, pobiberiti i pržiti sa svake strane da dobije lepu boju.
U posudu u kojoj ste pržili šnicle, dodati još malo ulja ako je potrebno, zatim sitno naseckan luk, pola količine peršuna i pržiti oko četiri minuta.
Pred kraj prženja dodati beli luk, zaliti vinom i dinstati oko pet minuta da vino malo ispari.
Umešati sve ostale sastojke osim peršuna, dodati oko 700 ml vode i dinstati 35-50 minuta da meso omekša. Sve zavisi koliko su šnicle debele i da li pripremate sa teletinom ili govedinom, goveđe šnicle dinstajte duže.
Potrebno je da 2/3 tečnosti ispari i da se sos fino zgusne. Pred sam kraj dodati seckani peršun.
Kada bude gotovo ostavite da malo odmare, oko 15 minuta, pre serviranja.
Poslužiti uz kuvani pirinač ili krompir pire.
Prijatno!