
Mekane i veoma ukusne šnicle od pilećeg mesa u sosu od limuna.
Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 50 ml ulja
– sok od jednog limuna
– so, biber
– 10 g brašna
– 100 ml belog vina
– 150 ml pavlake za kuvanje
– 20 g maslaca
– peršun
– 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Meso isecite na šnicle, natrljajte ih suvim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte limunovim sokom.
Tako pripremljene šnicle ostavite da malo odstoje.
Nakon toga ih pospite brašnom i pecite na zarejanom ulje, i to s pobrašnjenom stranom prema dole.
Kada poprime lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i malo prodinstajte.
Pred kraj umešajte pavlaku za kuvanje, dodajte malo limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog biljnog začina.
Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj u sos umešajte maslac.
Šnicle preliti sosom, posuti peršunom i dekorisati kolutovima limuna presečenim na pola.
Prijatno!