Šnicle u sosu od limuna

Cooking 05. feb 202213:50 > 13:53
Shutterstock

Mekane i veoma ukusne šnicle od pilećeg mesa u sosu od limuna.

Sastojci:

– 600 g pilećeg belog mesa

– 50 ml ulja

– sok od jednog limuna

– so, biber

– 10 g brašna

– 100 ml belog vina

– 150 ml pavlake za kuvanje

– 20 g maslaca

– peršun

– 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Meso isecite na šnicle, natrljajte ih suvim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte limunovim sokom.

Tako pripremljene šnicle ostavite da malo odstoje.

Nakon toga ih pospite brašnom i pecite na zarejanom ulje, i to s pobrašnjenom stranom prema dole.

Kada poprime lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i malo prodinstajte.

Pred kraj umešajte pavlaku za kuvanje, dodajte malo limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog biljnog začina.

Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj u sos umešajte maslac.

Šnicle preliti sosom, posuti peršunom i dekorisati kolutovima limuna presečenim na pola.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar