
Mekane pileće šnicle u finom sosu.
Sastojci:
– 4 pileće šnicle
– 40 g mekog maslaca
– 2 kašike brašna
– 250 ml pilećeg temeljca
– 130 ml mleka
– 130 ml pavlake za kuvanje
– peršun, so, biber
– 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Šnicle začiniti sa svih strana solju i biberom po ukusu, pa ih kratko pržiti na malo ulja sa svih strana dok ne promene boju.
Staviti ih u posudu u kojoj ćete pripremati jelo. U istu posudu dodati maslac, pa kad se istopi, dodati brašno i mešati dok ne dobije svetlo braon boju.
Sada dodati bistru pileću supu i konstantno mešati da se ne naprave grudvica. Dodati mleko i pavlaku, pa začiniti peršunom.
Kad se zgusne skloniti sa šporeta i dodati rendani kačkavalj, pa preliti preko šnicli.
Još malo posuti narendanim kačkavaljem i staviti u rernu da se peče na 190 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!