
Veoma ukusan obrok sa mesom i pečurkama koji ćete lako napraviti.
Sastojci:
– 4 šnicle pilećeg belog mesa
– 100 g pečuraka
– 4 kašike balzamika
– 2 kašike soja sosa
– 1 kašike smeđeg šećera
– 2 čena belog luka
– 2 kašike maslaca
– 2 kašike maslinovog ulja
– so, biber, malo timijana
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte balzamiko, soja sos, smeđi sećer, izgnječeni beli luk, i timijan sa dva decilitra vode.
Ostavite sos sa strane.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju,dodajte šnicle i pecite sa svake strane dok ne porumene i dok se ne ispeku lepo sa obe strane.
Izvadite piletinu na tanjir i poklopite da ostane topla.
Smanjite temperaturu, pa u tiganj u kom ste pržili meso dodajte sos sa balzamikom.
Pustite da prokuva, dodajte malo propržene pečurke i kuvajte sve zajedno oko pet minuta.
Dodajte maslac i mešajte dok se ne otopi u sosu.
Vratite piletinu okrećite je da se natopi sosom i ostavite neka se kuva još nekoliko minuta.
Piletinu sa pečurkama možete poslužiti sa krompir pireom.
Prijatno!