
Pravi recept za ljubitelje maka.
Sastojci:
– 500 g brašna
– 7 g suvog kvasca
– 1/4 kašičice soli
– 50 g šećera
– 250 ml tople vode
– 80 ml ulja
I još…
– 50 ml vode
– 1 kašičica brašna
– 50 ml sirupa
– mak
Pripreme:
U brašno dodati suve sastojke, izmešati, pa dodati vodu i ulje. Zamesiti glatko testo, po potrebi dodati jos malo brašna i ostaviti da se udvostruči.
Testo staviti na pobrašnjenu površinu i podeliti na osam delova. Svaki deo razvaljati. Zarolati i ređati na pleh obložen papirom.
Ostaviti testo još pola sata da nadolazi.
Nadošlo testo premazati sa mešavinom od 50 ml vode i 1 kašicicom brašna i posuti makom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Sirup: Izmešati kašiku šećera sa 50 ml vode i pečene štapice premazati sa sirupom.
Prijatno!