Taljatele sa povrćem i pečurkama

Cooking 03. jan 202214:39 > 14:44
Izvor: Shutterstock

Testenina u kremastom sosu od pavlake, povrća i pečuraka.

Sastojci:

– 200 g kelja

– 200 g šampinjona

– 2 kašike ulja

– 2 čena belog luka

– 50 g crnog luka

– 1 crvena papričica

– 200 ml vode

– 2 povrtne kocke za supu

– 200 ml kisele pavlake

– 300 g taljatela

– parmezan za posipanje

Priprema:

Kelj očistite, operite, kratko prokuvajte i ocedite.

Na ulju kratko prodinstajte ceo beli luk, seckani crni luk i papričicu.

Beli luk i papričicu izvadite, dodajte očišćene i iseckane šampinjone, promešajte i dinstajte oko 15 minuta.

Umiješajte prokuvani kelj koji ste narezali na tanje rezance, povrtne kocke, pa zalijte vodom i još kratko prokuvajte.

Na kraju umešajte kiselu pavlaku.

Taljatele skuvajte u slanoj vodi, ocedite i umešajte u sos.

Poslužite tople posute rendanim parmezanom.

Ukoliko želite, kelj možete zameniti slatkim kupusom.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar