
Testenina u kremastom sosu od pavlake, povrća i pečuraka.
Sastojci:
– 200 g kelja
– 200 g šampinjona
– 2 kašike ulja
– 2 čena belog luka
– 50 g crnog luka
– 1 crvena papričica
– 200 ml vode
– 2 povrtne kocke za supu
– 200 ml kisele pavlake
– 300 g taljatela
– parmezan za posipanje
Priprema:
Kelj očistite, operite, kratko prokuvajte i ocedite.
Na ulju kratko prodinstajte ceo beli luk, seckani crni luk i papričicu.
Beli luk i papričicu izvadite, dodajte očišćene i iseckane šampinjone, promešajte i dinstajte oko 15 minuta.
Umiješajte prokuvani kelj koji ste narezali na tanje rezance, povrtne kocke, pa zalijte vodom i još kratko prokuvajte.
Na kraju umešajte kiselu pavlaku.
Taljatele skuvajte u slanoj vodi, ocedite i umešajte u sos.
Poslužite tople posute rendanim parmezanom.
Ukoliko želite, kelj možete zameniti slatkim kupusom.
Prijatno!