Testenina sa šampinjonima i tikvicama

Cooking 18. maj 202213:11 0 komentara
Shutterstock

Jednostavno i brzo jelo za one dane kad želite da se odmorite od mesa.

Sastojci:

(za 3 osobe)

– 250 g testenine

– 450 g šampinjona

– 1 veća tikvica

– 3 čena belog luka

– 100 ml pasiranog paradajza

– malo maslinovog ulja

– so, biber, začini po želji

– rendani parmezan

Priprema:

U posoljenoj vodi skuvajte testeninu. Ocedite i ostavite sa strane. Sačuvajte 100 ml vode u kojoj se testenina kuvala.

U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte očišćene isečene šampinjone i dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte tikvicu isečenu na kockice i izgnječeni beli luk.

Nakon 10 minuta dodajte pasirani paradajz i začine po ukusu. Promešajte i smanjite temperaturu.

Dodajte skuvanu testeninu i vodu u kojoj se kuvala. Sve dobro promešajte. Skinite sa šporeta i ostavite nekoliko minuta da testenina upije sve ukuse.

Servirajte toplo posuto rendanim parmezanom.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!