
Ljubiteljima testenina ovo jelo će se naći na listi omiljenih.
Sastojci:
– 400 g testenine
– 40 ml maslinovog ulja
– 300 g šampinjona
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 600 ml mleka
– 30 g brašna
– 1 kašika senfa
– 170 g kačkavalja
– 25 g parmezana
– so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi i ocedite.
Na ulju propržiti iseckane šampinjone. Pospite brašnom i promešajte. Lagano zalivajte mlekom uz mešanje i prokuvajte oko pet minuta.
U sos dodajte suvi biljni začin, senf, so, biber i rendani kačkavalj i kuvajte još minut do dva dok se sos ne zgusne.
Testeninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte sosom, pospite parmezanom i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se zapeče.
Prijatno!