Tortilje sa mariniranom piletinom

Cooking 01. feb 202314:431 komentar
tortilja
Shutterstock

Fantastičan ručak za poneti.

Sastojci:
(za 6 osoba)

Za mariniranu piletinu:

– 300 g belo pileće meso

– 50 ml sojinog sosa

– 1 kašika maslinovog ulja

– 1 kašika gustina

– 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike

– morska so, biber

Za tortilje:

– 6 velikih tortilja

– 100 g ajvara

– 1 šargarepa, isečena na prutiće

– 1 crvena paprika, isečena na prutiće

– salata, rukola

– 100 g kisele pavlake

– 50 g čedar sira, rendanog

Priprema:

Pileći meso iseći na tanke šnicle i prebacite u posudu u kojoj će se marinirati.

Za marinadu, u posudi pomešajte sojin sos, maslinovo ulje, gustin, dimljenu papriku, so i biber.

Ovom mešavinom prelijte pileće šnicle, promešajte kako bi meso bilo ravnomerno prekriveno marinadom. Ostavite u frižideru, najmanje sat vremena.

Malo maslinovog ulja zagreje u velikom tiganju, pa na njemu prepržite mariniranu piletinu.

Piletinu pržite na umerenoj temperaturi tri-četiri minute sa svaka strane. Pečeno prebacite na dasku i isecite na prutiće.

Tortilje prepecite na suvom tiganju, po deset sekundi sa svake strane.

Uzimajte jednu po jednu tortilju, prvo je premažite ajvarom, pa na sredinu rasporedite nekoliko prutića šargarepe i paprike, a zatim stavite salatu i rukolu.

Na vrh stavite prutiće piletine, dodajte još malo ajvara i kašičicu kiselog mleka, sve pospite rendanim sirom.

Tortilju pažljivo zarolajte, a zatim postupak ponovite sa preostalim tortiljama i nadevom dok ne potrošite sve sastojke.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar