
Fantastičan ručak za poneti.
Sastojci:
(za 6 osoba)
Za mariniranu piletinu:
– 300 g belo pileće meso
– 50 ml sojinog sosa
– 1 kašika maslinovog ulja
– 1 kašika gustina
– 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike
– morska so, biber
Za tortilje:
– 6 velikih tortilja
– 100 g ajvara
– 1 šargarepa, isečena na prutiće
– 1 crvena paprika, isečena na prutiće
– salata, rukola
– 100 g kisele pavlake
– 50 g čedar sira, rendanog
Priprema:
Pileći meso iseći na tanke šnicle i prebacite u posudu u kojoj će se marinirati.
Za marinadu, u posudi pomešajte sojin sos, maslinovo ulje, gustin, dimljenu papriku, so i biber.
Ovom mešavinom prelijte pileće šnicle, promešajte kako bi meso bilo ravnomerno prekriveno marinadom. Ostavite u frižideru, najmanje sat vremena.
Malo maslinovog ulja zagreje u velikom tiganju, pa na njemu prepržite mariniranu piletinu.
Piletinu pržite na umerenoj temperaturi tri-četiri minute sa svaka strane. Pečeno prebacite na dasku i isecite na prutiće.
Tortilje prepecite na suvom tiganju, po deset sekundi sa svake strane.
Uzimajte jednu po jednu tortilju, prvo je premažite ajvarom, pa na sredinu rasporedite nekoliko prutića šargarepe i paprike, a zatim stavite salatu i rukolu.
Na vrh stavite prutiće piletine, dodajte još malo ajvara i kašičicu kiselog mleka, sve pospite rendanim sirom.
Tortilju pažljivo zarolajte, a zatim postupak ponovite sa preostalim tortiljama i nadevom dok ne potrošite sve sastojke.
Prijatno!