Začinjen krompir možete kombinovati sa ribom, mesom ili ga jesti samostalno uz salatu.
Sastojci:
– 2 kg krompira
– 2 kašike kukuruznog brašna
– 2 kašike kukuruznog griza (palente)
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 1 kašika slatke mlevene paprike
– malo soli
– kurkuma
– maslinovo ulje
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i obrišite suvom krpom.
Isecite ga uzdužno na četvrtine. Stavite ga u veću posudu.
U posebnoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, palentu, papriku i sve ostale začine.
Dodajte krompiru i dobro promešajte, tako što ćete pomerati posudu u svim pravcima da se praškasti sastojci zalepe za krompir.
U tepsiju stavite papir za pečenje i uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Rasporediti krompire, preliti maslinovim uljem, više između krompira i staviti da se peku.
Tek kada se krompir odozgo „osuši“ (oko pola sata) izvaditi ga iz rerne i promešati, pa vratiti nazad u rernu dok ne bude pečen.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!