Začinjen krompir iz rerne

Cooking 12. sep 202113:10 0 komentara
Shutterstock

Začinjen krompir možete kombinovati sa ribom, mesom ili ga jesti samostalno uz salatu.

Sastojci:

– 2 kg krompira

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 2 kašike kukuruznog griza (palente)

– 1 kašika suvog biljnog začina

– 1 kašika slatke mlevene paprike

– malo soli

– kurkuma

– maslinovo ulje

Priprema:

Krompir operite, oljuštite i obrišite suvom krpom.

Isecite ga uzdužno na četvrtine. Stavite ga u veću posudu.

U posebnoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, palentu, papriku i sve ostale začine.

Dodajte krompiru i dobro promešajte, tako što ćete pomerati posudu u svim pravcima da se praškasti sastojci zalepe za krompir.

U tepsiju stavite papir za pečenje i uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Rasporediti krompire, preliti maslinovim uljem, više između krompira i staviti da se peku.

Tek kada se krompir odozgo „osuši“ (oko pola sata) izvaditi ga iz rerne i promešati, pa vratiti nazad u rernu dok ne bude pečen.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!