
Batat sa piletinom i dve vrste sira zapečen u rerni.
Sastojci:
– 500 g belog pilećeg mesa
– 3 manja batata
– malo maslinovog ulja
– so, biber
– beli luk u prahu, suvi peršun
– 4 jaja
– 250 g maskarpone sira
– 100 ml mleka
– 100 g kačkavalja
Priprema:
Piletinu iseći na sitne kocke.
Batat oljuštiti, oprati i iseci na sitnije kocke.
U posudi pomešati piletinu i batat. Dodati maslinovog ulja, so, biber, suvi peršun i beli luk u prahu.
Sve dobro izmešati rukama i prebaciti u nauljenu tepsiju.
Umutiti četiri jaja sa malo soli, 250 grama maskarpone sir i 100 mililitara mleka. Preliti preko piletine i batata.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Izvaditi tepsiju iz rerne, pa preko narendati kačkavalj. Vratiti u rernu da se peče dok se ne uhvati lepa korica.
Sve zajedno se peče između 35 do 40 minuta.
Prijatno!