
Kremasta testenina koja se brzo priprema.
Sastojci:
– 400 g testenine
– so
– 4 kašike maslinovog ulja
– 300 g šampinjona
– malo brašna za posipanje
– 600 ml mleka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 1 kašika senfa
– biber
– 170 g kačkavalja
– 25 g parmezana
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.
Na maslinovom ulje malo prodinstajte pečurke. Pospite ih brašnom i promešajte. Lagano zalivajte mlekom uz mešanje, kuvajte oko pet minuta.
U sos dodajte suvi biljni začin, senf, so, biber i rendani kačkavalj, pa kuvajte još par minuta dok se sos ne zgusne.
Testeninu prelijte sosom, pospite rendanim parmezanom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.
Prijatno!