Zapečena testenina sa pečurkama

Cooking 11. maj 202213:15 > 13:471 komentar
Izvor: Shutterstock

Kremasta testenina koja se brzo priprema.

Sastojci:

– 400 g testenine

– so

– 4 kašike maslinovog ulja

– 300 g šampinjona

– malo brašna za posipanje

– 600 ml mleka

– 1 kašika suvog biljnog začina

– 1 kašika senfa

– biber

– 170 g kačkavalja

– 25 g parmezana

Priprema:

Testeninu skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.

Na maslinovom ulje malo prodinstajte pečurke. Pospite ih brašnom i promešajte. Lagano zalivajte mlekom uz mešanje, kuvajte  oko pet minuta.

U sos dodajte suvi biljni začin, senf, so, biber i rendani kačkavalj, pa kuvajte još par minuta dok se sos ne zgusne.

Testeninu prelijte sosom, pospite rendanim parmezanom i stavite u prethodno zagrejanu  rernu na 200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar