FOTO: Bajram u senci rata u Gazi

Foto 10. apr 202422:03 2 komentara
REUTERS/Mahmoud Issa

Palestinci na jugu Gaze održali su jutarnje bajramske molitve, ali ni danas u Gazi nije bilo mira. U izraelskim napadima i danas je bilo žrtava.

Milioni muslimanskih vernika širom sveta slave danas Bajram, obeležavajući kraj meseca posta Ramazana, ali je proslava ostala u senci  rata u Gazi koji traje više od šest meseci.

Dok su muslimana širom sveta u  gozbama i porodičnim okupljanjima proslavljaju Bajram, malo ko je u Gazi mogao da se uteši u ovom posebnom vremenu.

REUTERS/Mahmoud Issa
REUTERS/Mohammed Salem
REUTERS/Mahmoud Issa
REUTERS/Shadi Tabatibi
REUTERS/Mahmoud Issa
AFP
REUTERS/Mahmoud Issa

„Kada pomislim na prošli Bajram, to je bio najbolji u mom životu jer je moj sin bio pored mene“, rekla je palestinska majka Amani Monsur.

Tri sina lidera Hamasa Ismaila Hanije ubijena su u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu, saopštila je palestinska islamistička grupa i Hanijeva porodica, javlja Rojters. Sinovi – Hazem, Amir i Mohamed – ubijeni su nakon što je automobil kojim su se vozili bombardovan u kampu Al-Šati u Gazi, saopštio je Hamas. U napadu je ubijeno i dvoje Hanijevih unuka, a treći je ranjen, navode mediji Hamasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare