FOTO: Prvi put u Beogradu, Rod Stjuart oduševio publiku

Foto 18. maj 202412:31 20 komentara
Bojana Janjić

Muzička legenda Rod Stjuart nastupala je sinoć u Beogradu u Štark Areni. Poznati Britanac oduševio je celu Arenu, pre svega energijom, na pragu svoje 80. godine. Atmosferu sa oproštajne turneje "Poslednji put" (One Last Time) zabeležila je fotografkinja Bojana Janjić, a fotografije pogledajte u našoj galeriji u okviru teksta.

Bojana Janjić

Ovaj poznati Britanac jedan je od najuspešnijih i najomiljenijih izvođača našeg vremena čija karijera traje već pet decenija tokom koje je prodao više od 250 miliona albuma širom sveta. Svima su poznati njegovi veliki hitovi kao što su  „Sailing“, „The First Cut Is The Deepest“, „Rhythm Of My Heart“, “Tonight’s the night” i „Maggie May“.

Čak dva puta je uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, dobitnik je nagrade Grammy za životno delo, a 2016. je proglašen vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu. Jedan je od retkih umetnika koji može da se pohvali sa 16 singlova koji su bili u samom vrhu među 10 najslušanijih na Billboard Hot 100 listi. S neverovatnih deset albuma kao i 26 hit singlova zaseo je na vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD-u.

Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić

Osim što je izvrstan pevač sa prepoznatljivim glasom, Rod Stewart je i izuzetan autor pesama koji uspešno spaja razne stilove stvarajući novu kombinaciju folka, rocka, bluesa i country muzike na način kojim dobija potpuno jedinstveni zvuk.

I na svom poslednjem studijskom albumu, “Tears of Hercules”, izdatom 2021. godine jedan je od autora devet kompozicija. Ovaj album, koji je odmah po izdavanju ušao u top pet najslušanijih, posebno mu je drag i važan. Naime, na njemu je i kompozicija “Touchdown” koju je posvetio svom ocu zbog kojeg je zavoleo fudbal, a tu svoju veliku ljubav pevač je preneo i na svoje sinove.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare