Putin čestitao Vučiću pobedu na izborima

Izbori 2020 04. apr 202214:01 17 komentara
Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, javlja Sputnjik pozivajući se na zvanični sajt ruskog šefa države.

Predsednik Rusije je istakao da su rezultati izbora u punoj meri potvrdili široku podršku srpskih građana politici Aleksandra Vučića koja ima za cilj rešavanje aktuelnih socijalno-ekonomskih zadataka i vođenje samostalne, nezavisne spoljne politike, navodi se na sajtu Kremlja.

Očekujem da će vaš rad na čelu države nastaviti da doprinosi jačanju strateškog partnerstva koje postoji između naših država. To, nesumnjivo, odgovara interesima bratskih naroda Rusije i Srbije, piše u Putinovoj čestitki.

Čestitka i Orbanu

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je i mađarskom lideru Viktoru Orbanu pobedu njegove koalicije na parlamentarnim izborima, saopštio je Kremlj.

Putin je rekao da je siguran da će, uprkos teškoj medjunarodnoj situaciji, budući razvoj bilateralnih veza i partnerstva biti u interesu naroda Rusije i Madjarske, navodi se u saopštenju ruskog predsedništva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare