Aleksić: Obilazićemo svaki grad i svaku opštinu u Srbiji, kampanja od ponedeljka

Izbori 2022 18. feb 202218:22 > 20:389 komentara
Izvor: N1

"Mi ćemo u narednih 40 dana biti u jednom od okruga, obilazićemo svaki grad i svaku opštinu u Srbiji. Razgovaraćemo sa ljudima, predstavićemo svoj program, svoje ideje i svoje ljude. Tamo gde na medijima budemo imali priliku da govorimo, govorićemo, a koristićemo i društvene mreže. Ideja je da svaki aktivista, svaki čovek koji želi promene u Srbiji bude u funkciji naše ideje", izjavio je u Danu uživo potpresednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. On je najavio da će kampanja za parlamentarne izbore krenuti u utorak, u Nišu i Nišavskom okrugu, dok će dan pre toga, u ponedeljak, kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković predstaviti svoj tim za rukovođenje prestonicom.

On je istakao da će koalicija Ujedinjena Srbija imati kontrolore na svim izbornim mestima u Srbiji, i podsetio da se mesecima unazad radi obuka sa njima kako bi se smanjila mogućnost manipulisanja rezultatima na predstojećim izborima.

„Učinićemo sve da sprečimo krađu na biračkom mestu, ali isto tako ćemo sprečiti krađu i kada se završi glasanje“, poručio je Aleksić.

Podsetimo ova opoziciona koalicija, čija je članica i Narodna stranka, predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike Skupštine Srbije „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, koju je potpisima podržalo oko 20.000 građana.

„Problemi koje smo imali oko prikupljanja potpisa nisu bili do građana, već zbog toga što nismo imali dostupne overivače, odnosno notare. I to su građani mogli da vide, u celoj Srbiji se dogodilo da su predstavnici vladajuće SNS na dan raspisivanja izbora od osam uveče i tokom cele noći prikupljali potpise, kao i sutradan , iako je bio državni praznik. Mi kada smo uputili zahteve, morali smo da čekamo… Tako da smo imali situaciju da imamo građane koji su želeli da podrže našu listu, a nismo mogli tehnički to da overimo“, kaže Aleksić.

Povezane vesti

Procenjuje da se, nakon što su notari počeli da rade svoj posao i da overavaju potpise, za 24 sata došlo do 20.000 overenih potpisa građana koji su podržali ovu opozicionu listu. On očekuje da u kratkom roku dođe do njenog proglašenja.

Komentarišući činjenicu da se Narodna stranka nije odazvala da potpiše Sporazum za odgovornu Srbiju, koji ima osam tačaka, on je rekao da on „podržava sve to“ (tačke sporazuma) i da ima utisak da se „iznova političke stranke potcenjuju“.

„Evo, javno kažem da se obavezujemo da ćemo to podržati, ali, u čitavoj situaciji oko prikupljanja potpisa i listi, nismo smatrali da je preterano značajno i da time napravimo značajnu političku temu. Ako smo nešto pogrešili, neka smo, ali nije stvar u tome da smo to želeli da izbegnemo i da smo hteli da napadamo opoziciju. Naša tema je vlast, i mi se borimo protiv stranaka na vlasti. Naša tema je da predstavimo ljude u kampanji koji su na listi i da predstavimo naš program“, podvlači Aleksić.

On ne misli da nepotpisivanje tog dokumenta predstavlja slanje loše poruke biračima o nejedinstvu, i ističe da je opozicija jedinstvena. Napominje da neće napadati nijednog opozicionog kandidata za predsednika, niti bilo koju listu.

Podseća da je Ujedinjena Srbija posvećena ispunjavanju četiri cilja iz političkog programa, a to su „pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita“.

„Pravedna Srbija označava da mora da se podvuče crta, odnosno da mora da reč ‘odgovornost’ zauzme svoje mesto u društvu. Svedoci smo da za 10 godina ove vlasti nikada nije snosio odgovornost. Svi oni koji su se oglušili o pravne regulative,  i koji nisu radili u skladu sa Ustavom moraće da odgovaraju… Ekonomski patriotizam podrazumeva poboljšanje uslova u domaćoj privredi i poljoprivredi, kao i pomoć preduzetnicima koji moraju biti motor pokretač ekonomskog razvoja Srbije… ‘Čovek na prvom mestu’  i život iznad profita’ predstavljaju teme koja znače obraćanje pažnje na obične građane, koji su do sada bili ugroženi“, rekao je Aleksić.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar