Aleksić: Opozicija počinila greške, mogli smo da dobijemo više glasova

Izbori 2022 04. apr 202222:07 > 22:2087 komentara
Miroslav Aleksić
N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je opozicija počinila "neke greške" i da je na izborima mogla da dobije više glasova i odigra bolje.

Aleksić je u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S, rekao i „nije sve do naroda“, te dodao da je „nešto i do nas“, prenela je Narodna stranka.

„Mogli smo da više razgovaramo i da ne ucenjujemo jedni druge. Narodna stranka je bila maksimalno korektna i stavila je partijski interes po strani zarad jedinstva i to je svima jasno“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, neka istraživanja su nam rekla da je najbolji kandidat Zdravko Ponoš, „iako je po nekim istraživanjima Božo Prelević stajao daleko bolje“.

„Istraživanja su nam bacila prašinu u oči da donesemo odluku na osnovu ne baš valjanih istraživanja. Mogli smo da budemo racionalniji i da šire sagledamo stvari“, dodao je Aleksić.

Istakao da su predsedničk izbori ključni jer „vuku parlamentarne i beogradske izbore“.

Upitan da li se „distancira od Ponoša,“ Aleksić je odgovorio da se „ne distancira, nego iznosi svoj stav i mišljenje“.

„Mi smo to prihvatili, ali se sada pokazalo da to nije dalo rezultat koji se očekivao“, rekao je Aleksić.

Podrška listi „Ajmo ljudi“

Aleksić je najavio da će Ujedinjeni za pobedu Beograda, ukoliko dođe do ponavljanja izbora na pojedinim biračkim mestima u glavnom gradu, pozvati svoje pristalice da glasaju za listu „Ajmo ljudi“ kako bi i ona prešla cenzus, čime bi opozicija imala većinu da formira vlast.

Naveo je da je opozicija ostvarila bolje rezultate u velikim gradskim centrima, a vlast slabije.

„Vlast je, međutim, apsolutno bila dominantna u udaljenim opštinama, naročito u selima, gde su rezultati izbora bili strahovito u korist vlasti“, rekao je Aleksić.

Ocenio je i da je narod poslao poruku.

„Narod nam je poslao poruku da shvatimo da se politika ne vodi na Vračaru i na Dorćolu i da van centra Beograda žive ljudi do kojih nismo doprli“, rekao je on.

Ukazao je i na medijsku blokadu.

„Jedan od razloga za to je medijska blokada i zato moramo da ojačamo partijske organizacije kako bismo stigli do svakog građanina i tada možemo da očekujemo pad vlasti“, rekao je Aleksić.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022.

Komentari

Vaš komentar