Alimpić: Ako i na ponovljenim izborima bude nepravilnosti, mogući su prigovori

Član Gradske izborne komisije Zoran Alimpić kaže za N1 da je GIK do sada odlučila o nešto manje od 300 prigovora i da je ostalo još nešto manje od 200. "U međuvremenu, liste koje su imale prigovore, počele su da podnose žalbe Upravnom sudu, koji ima rok od 72 sata da odgovori. Oni su već počeli da odgovaraju i to je sada proces koji može teoretski da dovede do ponavljanja izbora u Beogradu na još nekoliko mesta", rekao je on.

Navodi da je Gradska izborna komisija bila obavezna da u roku od 24 sata prebaci sudu spise predmeta i da oni više nisu u nadležnosti GIK, već suda.

Povezane vesti:

Alimpić kaže da se izbori ponavljaju na četiri biračka mesta u Beogradu, a da će se ponoviti na još dva i da to može da bude kraj, ukoliko Upravni sud ne prihvati žalbe, ali ako prihvati – moguće je da bude još ponavljanja.

„To je nezgodno za građane jer treba da znaju kada su izbori na njihovom mestu. Sve se događa kao prvi put – glasa 5.804 birača, ukoliko ponovo bude uočena nepravilnost, svi koji imaju pravo da podnesu prigovore, mogu ponovo da ih podnesu i važe isti rokovi. Čitav proces se može produžiti, tako da će konačni rezultati biti nešto kasnije“, rekao je Zoran Alimpić.

Sve vesti o izborima pročitajte na stranici IZBORI 2022.

Komentari (4)

Vidi sve komentare