GIK odbila prigovore opozicije, protiv glasali i predstavnici NADA i Zavetnici

Beogradski izbori 10. apr 202220:04 > 21:06 70 komentara
Beoinfo

Gradska izborna komisija (GIK) odlučivala je o 86 prigovora opozicije na beogradske izbore. Odbijeni su svi prigovori, a za najveći broj odbijenih prigovora GIK je konstatovala da se tvrdnje ne zasnivaju na konkretnim činjenicama, već da se navodne nepravilnosti iznose u vidu proizvoljnih i kontradiktornih tvrdnji, piše Crta na Tviteru. Prema saznanjima N1, uz članove vladajuće koalicije, protiv usvajanja prigovora glasali su i predstavnici NADA i Zavetnika.

Pročitajte još:

Kako je objavio Cesid, na dnevnom redu bilo je odlučivanje o 36 prigovora koje je podnela lista Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, 12 prigovora koalicije Moramo i 38 prigovora koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Odbijeno je kao neosnovano 35 prigovora koalicije Ajmo ljudi, a za najveći broj odbijenih prigovora GIK je konstatovala da se tvrdnje ne zasnivaju na konkretnim činjenicama, već da se navodne nepravilnosti iznose u vidu proizvoljnih i kontradiktornih tvrdnji. GIK je rešenjima utvrdio da su tačni rezultati i da postoji kontrolni list, objavila je Crta.

Većinom glasova je zbog neosnovanosti odbijeno i 12 prigovora koalicije Moramo, objavio je Cesid na Tviteru.

Odbijeno je i 38 prigovora Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda. Svi prigovori su odbijeni kao neosnovani, a izborni materijal sa biračkih mesta na koje se prigovori odnose bio je komisijski kontrolisan po uzorku, piše Cesid.

Odbijen je i prigovor koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda na rad predsednika GIK Zorana Lukića, objavila je Crta na Tviteru.

Dragan Maravić, član proširenog sastava GIK ispred koalicije Moramo, izjavio je za N1 da su predstavnici koalicije NADA i stranke Zavetnici glasali „kao uvek, onako kako glasaju SNS i SPS“.  „Oni tako glasaju od prve sednice do danas, jednom se samo desilo da su glasali drugačije“, kaže.

Za razliku od njih, kaže, predstavnici pokreta Dveri glasali su kao i većina opozicije.

Doneta odluka o ponavljanju izbora

Na drugoj sednici, koja je održana odmah nakon prve, doneta je odluka o ponavljanju izbora na četiri biračka mesta u Beogradu, izjavio je za N1 Maravić.

Kako je rekao, izbori će biti održani u subotu, u isto vreme kad i ponovljeni izbori na nivou Republike.

Sve o rezultatima izbora i reakcijama čitajte na našoj stranici IZBORI 2022.

Komentari (70)

Vidi sve komentare