Janković: Žiteljima Marinkove bare dugujem izvesno objašnjenje

Beogradski izbori 19. feb 202209:32 > 12:2129 komentara
Vladeta Janković
Tanjug / Sava Radovanović

Prvi na listi za beogradske izbore koalicije Ujedinjena Srbija i njihov kandidat za gradonačelnika, profesor Vladeta Janković, rekao je u intervjuu za portal Nova.rs da bi tokom nastupajuće kampanje voleo da se sretne sa žiteljima Marinkove bare, kojima, kako kaže, duguje izvesno objašnjenje.

Nakon emisije „Utisak nedelje“, u kojoj je učestvovao Vladeta Janković, a u kojoj je reditelj Goran Marković rekao da bi spomenik Stefanu Nemanji trebalo izmestiti u Marinkovu baru, oko ove izjave podiglo se mnogo prašine.

Janković je u više navrata naknadno rekao da tu nije bilo nikakve namere da se uvrede žitelji ovog naselja, već da je Marković to rekao u formi uzrečice.

Povezane vesti

„Ona ideja i ono što se desilo sa Marinkovom barom, to je prosto jedna uzrečica, a to je tako nesrećno okrenuto i zloupotrebljeno od ove naprednjačke, botovske bande. To su paščad puštena s lanca i to je potpuno zloupotrebljeno“, rekao je Janković nedavno.

Marinkove bare ponovo se dotakao i u intervjuu za portal Nova.rs.

Na pitanje kad će zvanično krenuti u kampanju i kako će ona izgledati, Janković kaže:

„Tačan datum još uvek ne znam, ali svakako čim se steknu uslovi – po svemu, već iduće nedelje. Namera je da održimo tribine na svakoj od beogradskih opština, a lično bih posebno voleo da se susretnem sa žiteljima Marinkove bare, kojima, čini se, dugujem izvesno objašnjenje. Tribine su zamišljene kao tematske, sa naglaskom na lokalnim problemima i učešćem stručnjaka za određenu oblast iz saradničkog tima i, naravno, lokalnih aktivista. Ideja je da se birači pogledaju u oči kako bi im se rekla istina, objasnila mogućnost i smisao promena i ulio podsticaj da na izbore iziđu“, rekao je Janković.

Romska partija: Janković i Marković duguju izvinjenje stanovnicima Marinkove bare

Predsednik Romske Partije Srđan Šajn je reagujući na izjavu Jankovića saopštio da Vladeta Janković i Goran Marković ne duguju obašnjenje, nego „izvinjenje utemeljeno na njihovom ličnom evoluiranju u prave tolerantne demokrate“.

„Od onih koji umesto da se izvine, hoće da nam objasne, a što je već viđeno, deli nas samo jedan korak od prinudnog iseljenja. Vreme je da političari izađu iz cipela kojima se šetaju unutar Beogradskog kruga dvojke i da osete svu lepotu periferije glavnog grada i prostranstva naše lepe Srbije. Ovakva ponašanja većinskih partija naterali su nas da ove godine izađemo na izbore i stanemo na put takvom ponašanju“, navodi se u saopštenju dostavljenom N1.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar