Lazović o ponavljanju izbora u Beogradu: Ne mogu dva čoveka da odlučuju o tome

Beogradski izbori 07. apr 202214:1128 komentara
Izvor: Nova.rs/Zoran Lončarević

Radomir Lazović, jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd i koalicije Moramo, kaže da bi na ponovljenim izborima njihova lista ostvarila bolji rezultat, ali da dva čoveka ne treba da odlučuju o stvarima koje su iznad njihovih nadležnosti.

Na pitanje kakav je njegov stav o ponavljanju izbora u celom Beogradu, Radomir Lazović za Nova.rs kaže da je neophodno instistirati da GIK uradi svoj posao i utvrdi nepravilnosti tamo gde su se one dogodile.

„Nikakvi dogovori dva čoveka neće nam pomoći, niti su oni nadležni, niti bi trebalo da se oni pitaju samostalno o tome šta u Srbiji treba da se dešava. Dva čoveka ne treba da odlučuju o stvarima koja su daleko izvan njihove nadležnosti“, navodi Lazović.

On smatra da treba insistirati na tome da je na ovim izborima „prekršena volja građana“.

„Moramo da vidimo šta sa time. Naša koalicija bi na ponovljenim izborima sigurno napravila bolji rezultat, ali nije to pitanje, već je pitanje zašto se volja građana koja je sada ostvarena ne sprovodi. Nije pitanje samo Beograd, u pitanju su i republički izbori“, zaključio je Lazović.

Dragan Đilas, jedan od lidera koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, izjavio je u sredu da postoje dve opcije za grad Beograd – prva da GIK prihvati 258 njihovih prigovora, što „nije realno očekivati“, a druga da se ponove izbori u celom Beogradu, o čemu je spreman da razgovara sa Aleksandrom Vučićem.

O razgovoru sa Đilasom i ponavljanju izbora u Beogradu Vučić bi trebalo da se izjasni večeras.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022. 

Komentari

Vaš komentar